tisdag 13 mars 2012

Börjar bli mycket nu ang fetts inverkan på människan.

Det kan tyckas vara mycket nu då man både pratar om att rött kött är farligt och att fett försämrar fruktbarheten hos män.
Man kan ana att lagom intag, är bäst, av all sorts mat. Vi kan ju inte sluta äta och få i oss energi, eller hur?
Inte mycket verkar godkännas i matväg vid en närmare granskning.
Fisk får man äta typ 2 ggr i veckan. Nu funderar jag på vad tusan vi ska ha på bordet dom andra 5 dagarna i veckan om både kött och fisk ska hushållas med? Kyckling sas förr höja kolestrolhalten i blodet. Har dom ändrat sig på den punkten? Likaså ägg och räkor.
Min slutsats som jag filat på ett tag är att vi helt enkelt måste äta mindre mat totalt sett. Annars riskerar vi addera problemen från besprutat frukt-trasfetter och gifter i maten. Att äta mer fett och en liten portion mat är ju ingen dum ide i så fall. Men fettet ska nog kommma i från sånt som avvocado och feta fiskar och nötter i så fall.
Helt klart kommer vi att handla bara ekologiskt för att få ner mängden skit i maten till en säkrare nivå.
Men så är jag beroende av att äta köpta frysta matlådor och fan vet vad det är i dom???? Frukten kommer att tillåtas få kosta en slant. Det är dessutom godare med t.ex ekologiska bananer:-)

Vi har ätit sämre sedan jag blev sjuk och slutade att laga maten i från scratch. här hemma.  Jag kokade kött och fisk och grytor och var supernoga med att variera maten på bästa sätt då på tiden.
Eftersom sambon har  ätit mycket fett. Mättat fett då han ofta lagar kött med pommesfritt så är jag rädd att vi kanske faktiskt inte fick fler barn än 1 på grund av både honom och mig. Jag har ju haft hormonella sjukdomar sen länge och det satte nog ned min fertilitet och i hop-plussat med att spermieproduktionen då kan ha varit bara hälften, enligt artikeln i Expressen så kan ju vem som helst räkna ut att chanserna till fler barn minskat för vår familj och nu är det ju kört då jag är 53 år i sommar. Kunde ha haft åtminstone 3 barn om allt hade  fungerat, men jag fick ett utomkvedshavandeskap och missfall bl.a, men det var i unga år. Vi skulle ha kört hårt medans chansen fanns, men jag blev ju sjuk och orken uteblev totalt efter det att sonen  fyllde 13. Innan befann vi oss i ett sluttande plan, där jag inte fick bukt med vikten och som vi nu förstår hade jag obehandlad diabetes, efter att ha haft s.k graviditetsdiabetes. Underfunktion i sköldkörteln gjorde att jag  inte minskade i omfång heller.
Jag som i hela mitt liv varit både rörlig och spinkig, vägde efter graviditeten, mellan 80-100 kilo på grund av att jag inte längre kunde röra mig för att hormonerna bråkat med min rygg under gravidieteten.
Man vill vara pigg och stark när man får barn så vi avvaktade, men jag blev bara sjukare och sjukare med åren.
Sen blev det försent.
Berättar detta för att ni ska förstå att om jag trodde att LCHF fungerar så skulle jag slagits som en djävul för att få äta den kosten och fått blivit friskare om det vore så att man kan bli frisk av den.
Men som jag sagt förut. Jag tror inte på konceptet och får bara fler och fler bevis för att det är rätt att inte tro och bättre att veta, men samtidigt så vet ju ingen vad man kan äta.
Moment 22.

Inga kommentarer:

Site Meter