måndag 6 februari 2012

Diabets försvinner när man äter enligt LCHF, eller?

Läser om en kvinna som kunnat kasta sin rullstol, nej förlåt jag menar kasta sina sina insulinsprutor, efter att ha fått ner sitt blodsocker genom att äta enligt LCHF.
Läs om fenomenet här i Expressen
I så fall kan jag tala om att ofta är jag också fri från min diabetes, för det mesta. Som t.ex nu då sockret har legat jättebra sedan flera månader tillbaka i tiden. Jag ska då alltså ,enligt henne i artikeln jag länkar till nedan, vara frisk från diabetes typ 2.
Nä skulle inte tro det.
Symptomfri=Ja.
Botad=Nej
"Sjukdom. Vid infektion speciellt med feber stiger blodsockret. Extra blodsockerkontroller krävs för att avgöra om du behöver öka Din medicinska behandling." Källa: :::Klicka här:::

 "Om man har diabetes är det vanligt att blodsockret stiger om man drabbas av någon infektionssjukdom. Orsaken till detta är att en infektion innebär en stress för kroppen och man får en ökning av olika stresshormoner i blodet till följd av infektionen. Stresshormoner leder bland annat till en ökad blodsockernivå.Blodsockerstegringen i samband med infektioner brukar vara störst vid bakterieinfektioner, till exempel lunginflammation eller urinvägsinfektioner, och vid infektioner som leder till feber.Blodsockerstegringen kan ibland bli ganska stor vid infektionssjukdomar. Det är därför viktigt att man kontrollerar sitt blodsocker flera gånger per dygn om man har en infektion med feber. Om man behandlas med insulinpump eller snabbverkande insulin bör man även kontrollera om urinen innehåller syror, så kallade ketoner. Detta görs med en speciell urinsticka för analys av ketonuri som finns på apoteket."  Källa::::klicka här::::
Kan tala om att jag inte har låtit bli kolhydrater eller ätit efter  någon diet av typen LCHF, utan jag har bara tänkt mig för och valt långsamma kolhydrater och ätit fibrer som t.ex Grönskaer, äpplen, nån enstaka apelsin då hinnorna i dessa är fiberrika och gör så att sockret inte höjs så snabbt som t.ex ett glas juce skulle göra.
I övrigt så undrar över jag vad hon gör när hon får infektioner som också kan höja blodsockret?????
Hjälper verkligen lågkolhydratkost då också?
Mig hjälper det inte just nu i dagarna då jag har feber och en öroninflammation. Har då fått pinka oftare och längre och det är jobbigt att vakna om natten flera ggr.
Skulle jag alltså slippa allt detta på lågkolhydratkost????
Jag tvivlar på det, men om någon har källor som talar för det så langa hit dem.
Tack på förhand!

4 kommentarer:

profanum_vulgus sa...

Jo med en bättre balans mellan omega 6 och omega 3 så får man inte infektioner så lätt. Dessutom spelar det ingen roll om du har infektion när det inte finns något socker för kroppen att släppa ut i blodet.

Min kopp te! sa...

Hej! Tack för din kommentar!
Du har fel, eftersom att det skapas socker i blodet vid infektion. Om man sänker sitt blodsocker med hjälp av kosten, så kan ändå sockret stiga.
Läs gärna på länkarna jag stoppade in efter ett par uppdateringar i samma inlägget. Håller just nu på att surfa efter fakta i saken. Återkommer om jag hittar något intressant.

Min kopp te! sa...

p.s Det är inte så att 0 kolhydrater i kosten eller om vi säger inget socker i kosten trollar bort andra blodsockerhöjande egenskaperna som t.ex feber.
d.s

profanum_vulgus sa...

Jag har bara haft feber en gång de senaste 2,5 åren, det var efter att jag under julen frossat i kolhydrater.
Eftersom jag nästan aldrig är sjuk längre så har jag svårt att mäta sockret vid infektion och feber.

Men om det inte finns något socker att släppa ut i blodet så kan knappast blodsockret öka, så det är väl bara att dra ner till 0 kolhydrater om man blir sjuk. Sen är det ju så att om man är i ketos så ökar ju produktionen av ketonkroppar vid infektion och feber och då troligen på bekostnad av blodsockret.

Diabetes är kolhydratintollerans, sluta äta det du inte tål så mår du bättre.

Site Meter